Maja Jeličić u prvom nastupu za Inter postigla gola i uspisala asistenciju: Debi je bio iz snova

Bh. fudbalerka Maja Jelčić od ove sezone nosi dres milanskog Intera. Maja je u redove Intera stigla iz SFK 2000 Sarajevo. UEFA je krajem 2022. godine uvrstila Maju na popis 10 najtalentovanijih fudbalerki Europe. Upravo je Maja Jelčić bila gost N1 televizije, a govorila je o brojnim temama.

Debi za Inter donio je i prvi pogodak.

“Tako je, to je bio debi iz snova. Jeste da je prijateljski meč. ali svaki gol za napadače je bitan. Uspjela sam i asistirati i početak je odličan. Presretna sam i nadam se da ćemo nastaviti u još boljem ritmu”, ističe Maja Jelčić.

U prošloj sezoni za SFK 2000 postigla je 41 pogodak, a kakav je cilj ove sezone?

“Rekla sam sebi da bi za ovu godinu cilj bio barem pola u italijanskoj ligi. Nije isti kvalitet u ovoj ligi, ali uvijek stavim velike ciljeve ispred sebe”, rekla je Jelčić.

Osvrnula se i na Seriju A za žene.

“Talijanska liga iz godine u godinu napreduje i postaje sve profesionalnija. To se vidi po rezultatima klubova. Što se tiče Intera cilj je ući u Ligu prvaka. To je glavni cilj što i svi klubovi očekuju. Pripreme smo počeli s tim ciljem. Nedostaje nam možda još par karika, ali sve se to nadomjesti i uz malo sreće sve je moguće”, rekla je mlada bh. nogometašica.

Transfer u Inter je odjeknuo u regionalnim medijima..

“Iskreno, nisam očekivala da će se to dogoditi tako brzo, pa baš u Inter. Uvijek sam željela otići u veliki klub, ali ovo je bilo malo iznenađenje. To sam uspjela uz menadžera Darku Marića koji je odradio odličan posao. Produžili smo ugovor i nadam se da ćemo i u budućnosti praviti još bolje transfere uz Božiju pomoć”, ističe Maja, a potom dodaje:

“Nisam bila ni svjesna toga. Od kada sam počela trenirati to sam postavila ispred sebe, ali kada se desilo bilo je sjajno. Tek kada sam vidjela fotografije postala sam svjesna šta sam uradila. Vjerujem da bi mnogi bili na mom mjestu”, ističe Jelčić.

Osvrnula se i na okruženje u Interu.

“Igračice i trener i treninzi su odlični. Uslovi su sjajni. Vidi se da je ovo nivo više. Svako ima svoj dio posla i vaše je da odradite svoje. Inter je voljen svuda, veliki klub, ali prihvatili su me na sjajan način. Osjećam se kao kod kuće”, rekla je Maja Jelčić.