Marinović: U revanšu ćemo se drugačije postaviti, imamo lijepu priliku da ih iznenadimo

Trener Borca Vinko Marinović nije bio nezadovoljan nakon minimalnog poraza od Austrije u Beču.

Naglasio je da u Banjaluci očekuje potpuno drugačiji meč, javlja Mondo.

Banjalučani su odigrali veoma dobar meč, postavili čvrst blok pred golom večeras sjajnog Nikole Ćetkovića, ali on nažalost nije izdržao do kraja. Haris Tabaković je u 94. minuti pogodio za 1:0.

Trener Vinko Marinović naglasio je da je ponosan na svoju ekipu, te da im nema šta zamjeriti.

“Znali smo kako Austrija igra i mislim da smo se dobro postavili. U prvom poluvremenu imali smo pritisak domaćina, imali su dvije dobre situacije za gol, ali se i nama otvorila dobra prilika za vođstvo, koju nismo iskoristili. U nastavku je protivnik nastavio da vrši pritisak, mi smo čekali kontranapade, gdje smo imali sjajnu situaciju da dođemo do vođstva, ali isto tako ranije je i Austrija imala svoje prilike. Primili smo gol u posljednjem minutu i čestitao bih domaćinu na pobjedi. Mislim da nemam momcima šta prigovoriti. Mogu im samo čestitati na zalaganju i igri koju su prikazali. Očekuje nas druga utakmica, koja će sigurno biti otvorena, a mi ćemo pokušati doći do pobjede i prolaza dalje“, rekao je Marinović na konferenciji za medije po završetku utakmice, prenosi Mondo.

Borac se planski orijentisao na kontranapade. Više pažnje obraćao je na odbranu, znajući da će domaćin biti agresivan i na svom terenu pokušati da dođe do prednosti pred revanš.

“Danas smo bili dobro postavljeni defanzivno. Čekali smo kontre znajući kako Austrija igra, s obzirom da rade dobar visoki presing. Bilo je teško izaći iz zadnje linije kroz pas. Kada smo u tome uspjeli, dolazili smo u situaciju da kreiramo dobre šanse. U revanšu ćemo se sigurno drugačije postaviti. Austrija je kvalitetna ekipa, sigurno nam neće biti lako, ali pred načim navijačima i na našem terenu imamo lijepu priliku da ih iznenadimo”, dodao je Marinović.

Revanš susret igra se na Gradskom stadionu u naredni četvrtak, također u terminu od 20.30.