Ministar Hasičević sa predsjednicom Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti FBiH Beširević o tekstu novog zakona o unutrašnjoj trgovini

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević sastao se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sa predsjednicom Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti FBiH Mersihom Beširović. Sastanku je prisustvovala i zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić.

Današnjem sastanku su prethodile konsultacije koje je ministar Hasičević održavao proteklih dva i pol mjeseca sa Sindikatom i predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca u Federaciji BiH o odredbama novog teksta zakona o unutrašnjoj trgovini.

Ministar Hasičević kazao je da su ključni zahtjevi Sindikata, izneseni na prvom sastanku, uvršteni u novi tekst zakona, te da su poslodavci tokom obavljenih razgovora već dali podršku tim rješenjima.

Također, ministar je najavio da očekuje utvrđivanje nacrta novog zakona početkom septembra.

Predsjednica Sindikata Beširović izrazila je zadovoljstvo postignutim pregovorima i uvažavanjem zahtjeva Sindkata kao ravnopravnog socijalnog partnera, saopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.