Mirvić predstavio Rožmana i Ibričića: Vjerujemo da je ovo formula za iskorak

Održana je konferencija Fudbalkog kluba Sarajevo, na kojoj su kao novi trener i sportski direktor predstavljeni Simon Rožman i Senijad Ibričić.

Predstavio ih je većinski vlasnik bordo kluba Ismir Mirvić.

“Trebali smo više vremena da pronađeno savršen “fit” za našu budućnost. Bilo je važno napraviti sistem koji će dobro funkcionisati od prvog dana. Nismo tražili samo jednog čovjeka. Tražili smo ljude koji imaju iskustvo, ali isto i da su gladni i željni uspjeha. Našem timu se priključuju Simon Rožman i Senijad Ibričić“, rekao je na početku Mirvić.

“Simon je mlad trener, a ima iskustvo u ligama koje su jače od naše. Igrao je i Evropu, a impresionirala nas je njegova radna etika. Njegova vizija se slaže s našom. Kad popričate s igračima iz klubova u kojim je radio, jasno je o kakvom se treneru radi”, dodao je Mirvić i potom govorio o Ibričiću, bivšem reprezentativcu BiH:

“Ibričića poznajem već deset godina i biće idealna veza između uprave i svlačionice. Gdje god da je igrao – bio je kapiten. Ima liderske osobine, a prvi je stranac koji je u Splitu dobio “Hajdučko srce”. Želim im mnogo sreće i dobro nam došli.”

Kaže da su Sarajevu nedostajali sposobni i stručni ljudi, kao i kontinuitet.

Ispostavilo se da Sarajevu treba puno toga. Nedostajao je neki kontinuitet, osim struke i sposobnih ljudi, kao i nekih drugih stvari. Tražili smo nekog ko je moderan trener i ko ima iskustvo iza sebe, ali isto tako i ko je željan uspjeha. Vidimo puno potencijala ovdje, a u ovom paketu smo dobili dva čovjeka koja već dugo rade zajedno. Polažemo puno povjerenja i vjerujem da će ovo biti ta solucija i formula za naprijed i iskorak FK Sarajevo”

Nakratko se osvrnuo na ispadanje od Torpeda u Konferencijskoj ligi.

“Gledali ste utakmicu. Bilo je tu svega. Bilo je i nesreće i teško je reći šta je tačno bilo. Očekivali smo više i vidjeli smo da je trenutak za promjenu”

Potvrdio je da se pregovralo sa svim imenima koja su pominjana u medijima.

“Bilo je tu i puno više imena. Sarajevo je velik klub i dosta mu se trenera nudi. Naša vizija je uvijek bila da ne treba nam samo jedan čovjek, nego da ganjamo da napravimo tim ljudi što znaju upravljati sportskom stranom. To se već pokazalo. Prošli smo kroz niz intervjua, ali jedinu ponudu koju smo dali je ova. Pisalo se da su neki treneri odustali, ali nije to istina. Trebalo nam je više vremena jer su i Rožman i Ibričić bili pod ugovorom s Domžalama”, zaključio je Mirvić.

Rožman će zvanični debi na klupi bordo tima imati u 3. kolu Premijer lige BiH, u kojem Sarajevo dočekuje Posušje na Koševu 12. augusta.