Misterija: Emrah je iz Novog Pazara otišao raditi u Njemačku. Kako je poginuo u Ukrajini?

Vijest da je 28-godišnji Emrah Zornić iz Novog Pazara poginuo u ratu u Ukrajini objavili su svi mediji u regiji. Lokalni mediji su pisali da je tamo otišao dobrovoljno, kako bi pomagao ranjenicima i civilima. Za sada ne postoje informacije o tome kako je mladić tačno nastradao.

Prema informacijama do kojih je Blic došao, Zornić je radio u Njemačkoj, a nakon odlaska se tri mjeseca nije javljao porodici.

“Ovdje je bio u profesionalnoj službi Vojske Srbije. Poslije Vojske je otišao da radi u Njemačku, tamo je upoznao neku Ukrajinku i otišao u Ukrajinu”, kazao je izvor Blica.

U ukrajinskoj grupi na Facebooku “Traganje za ljudima tokom rata” objavljena je informacija da se traži porodica Emraha Zornića iz Srbije koji je služio u oružanim snagama.

“Kažu da je poginuo, možda neko ima neke informacije”, pisalo je u objavi.

Tu informaciju je prenio Sandžak danas, dodajući da nezvanično saznaju da je “nesebično pružao pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u toj zemlji zahvaćenoj ratom”.

Portal Nova.rs prenio je da je Zornić otišao u Ukrajinu da radi, ali da više od dva mjeseca nije bilo nikakvih vijesti od njega.

“Njegova hrabrost i želja da pomogne drugima bili su duboko ukorijenjeni u njegovom karakteru. Cijelo svoje djetinjstvo je proveo je u novoopazarskom naselju Hadžet, gdje je stekao ljubav i poštovanje svojih sugrađana”, prenio je taj medij.

Preko portala Sandžak danas upućen je i apel na sve političke faktore da pruže pomoć porodici i osiguraju prijenos posmrtnih ostataka Emraha Zornića.

“Kako bi njegovi posmrtni ostaci mogli biti dostojanstveno ukopani u njegovom rodnom Novom Pazaru”, piše u apelu.

Kasnije je taj portal objavio da im se javio Besim Ibrić, vlasnik pogrebne firme sa sjedištem u Njemačkoj, koji je ponudio pomoć u vezi sa transportom tragično poginulog Novopazarca.

Ibrić je također apelovao na ljude koji imaju bilo kakve kontakte u Ukrajini da mu se jave kako bi zajedno pronašli način da olakšaju transport tragično preminulog.