MUP KS o pucnjavi na Breki: Lišili smo slobode 44-godišnjeg I.R. jer je ranio muškarca

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavili detalje pucnjave koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Breka u kafiću Zrno.

Ranjena je jedna osoba, a slobode je lišen taksista Ismir Ramić.

“U 19,50 sati u ulici Jovana Bijelića, općina Centar Sarajevo, došlo je do tučnjave između više lica, a potom do upotrebe vatrenog uružja. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja I.R., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, nanio povrede E.K., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a u UKC u Sarajevu ljekar je konsatovao da se radi o lakšim tjelesnim povredama”, navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnosti i Lakša tjelesna povreda, 44-godišnji I. R. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.