Mutu: Željo se jako dobro brani, a svaki prekid mu je skoro kao penal

Na Grbavici je nakon meča drugog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Neftcija, održana i konferencija za medije gostiju.

Viđen je remi od 2:2, pa će odluka o putniku u narednu rundu pasti u revanšu.

“Nisam sretan s rezultatom, ali sretan sam s našim performansom. Pokušavali smo igrati fudbal, iako smo se suprotstavili ekipi koja se jako dobro brani. U prvom dijelu smo počeli jako, agresivno, ali nakon toga nismo igrali svoju igru i primili smo gol”, rekao je Adrian Mutu.

“U drugom dijelu smo nastavili isto. Htjeli smo da igramo mirnim pasom i da dominiramo, nismo htjeli srljati i to nas je nagradilo s golom za 2:2”, dodao je legendarni Rumun.

Govorio je i o atmosferi na Grbavici.

“Htio bih samo da kažem da je atmosfera bila fenomenalna. Nadam se da će isti spektakl kreirati i naši navijači u narednoj utakmici”, istakao je Mutu.

Na pitanje zašto nije zadovoljan rezultatom jer je Neftci u posljednjim trenucima poravnao, Mutu je odgovorio:

“Ja sam trener, a ti novinar i imaš pravo na svoje mišljenje. Željo je dobra ekipa, dobri su na prekidima…”

Tek ste u finišu stigli do remija, jeste li pod pritiskom pred revanš?

“Naravno da osjećam pritisak.To je fudbal. Poravnali smo u posljednim minutama, ali fudbal se ne igra 85 minuta. I Željo je u prošlom pretkolu postigao gol u posljednjim trenucima. Jednom vi, jednom mi. Nekad se gol zabije u prvoj, a nekad u 90. minuti. Šanse su 50-50 u narednoj utakmici”.

Odgovorio je i na pitanje šta je najveća snaga Željezničara i da li je nečim iznenađen.

“Nisam iznenađen ničim. Gledali smo ih, analizirali i vidio sam da je to tim koji je jako vrijedan i opasan iz kontranapada. Igraju jak fudbal i imaju dobre individualce. Svaki prekid im je kao penal“; istakao je Mutu.