Nakon što je CH otkrila sporni oglas za radnike vrtića vlasnica isti povukla

Dječji vrtić “MAŠA i PRIJATELJI” u Mostaru raspisao je natječaj za popunu 3 radna mjesta odgojitelja na određeno vrijeme. Međutim, čini se da je jedan od uvjeta koji su istaknuti u natječaju izazvao pažnju i postavio pitanje – zašto traže hrvatsko državljanstvo kada se nalaze unutar teritorija Bosne i Hercegovine?

Prema objavljenim uvjetima natječaja, kandidati koji žele aplicirati za posao odgojitelja moraju biti punoljetni hrvatski državljani, uz ispunjenje ostalih općih i posebnih uvjeta.

S obzirom na to da se vrtić nalazi u Mostaru, grad koji je smješten u Bosni i Hercegovini, takav uslov izaziva čuđenje među javnošću piše Crna-Hronika.

Iako se može pretpostaviti da postojanje različitih etničkih grupacija u zemlji može utjecati na različite zahtjeve u radu s djecom, još uvijek ostaje pitanje zašto se takav uvjet specificira u natječaju za radno mjesto unutar Bosne i Hercegovine, gdje bi se očekivalo da su državljani ove zemlje podjednako pozvani na natječaj.

Zbog ovog neuobičajenog zahtjeva, natječaj za radno mjesto odgojitelja u Dječjem vrtiću “MAŠA i PRIJATELJI” zasigurno će privući veću pažnju i postati predmetom diskusija u zajednici.

Dok traje natječaj, ostaje otvoreno pitanje kako će se izjasniti nadležni iz vrtića u vezi s ovim zahtjevom te hoće li biti dodatnih objašnjenja u vezi s uvjetima natječaja.

Nakon što je portal Crna-Hronika javno objavio ovaj skandalozan oglas, oglasila se vlasnica vrtića.

Ubrzo je uslijedila reakcija iz ovog mostarskog vrtića, tačnije vlasnica i direktorica, Jasna Ćorić, za Faktor je prokomentarisala slučaj.

On je navela kako je do greške, da se traži hrvatsko državljanstvo, došlo prilikom preuzimanja oglasa sa interneta.

“Ja sam na internetu tražila kako izgleda oglas, našla, uzela i objavila. Potkrala mi se greška, nisam najbolje pregledala. U našem vrtiću rade sve nacije. Imamo i Bošnjaka, pravoslavaca, baš smo mala Juga. Ajla, Anita, Katarina su naše uposlenice. Sutra ću ga povući, ispraviti i objaviti drugi oglas”, kazala je Ćorić.

Vrtić u Mostaru traži 3 radnika. Uslov hrvatsko državljanstvo?!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)