Nalić nakon jučerašnje pobjede Slobode: Oscilacije su normalne, bodove moramo uzimati

Sloboda je jučer u okviru prvog kola Prve lige FBiH nakon preokreta savladala ekipu Rudar Kakanj rezultatom 3:2.

Svoj komentar susreta dao je prvi strateg Slobode Zlatan Nalić.

“Igrali smo protiv Rudara iz Kaknja koja je jedna odlična ekipa. Vidjeli ste jučer, to je ekipa koja vjerovatno spada među top 4 ili 5 u našoj ligi. Dugo su igrali zajedno, a jučer se pokazala njihova uigranost. Tušanj kao stadion je motivacija i inspiracija svim ekipama koje dođu ovdje. FK Sloboda je također inspiracija svim ekipama  koje igraju protiv nas i to je sigurno jedna otežavajuća okolnost sa kojom ćemo da se susrećemo u budućnosti”, izjavio je Nalić i osvrnuo se na igru crveno-crnih na otvorenje sezone.

“Mi smo totalno novi tim. Imat ćemo oscilacija. Imali smo oscilacija i jučer pogotovo u prvom poluvremenu. Znate za prvilo do 21 godine, mi smo bili  izuzetno jaka ekipa upravo po tom pravilu, no nesretna je okolnost da smo ostali bez mnogo igrača do 21 godine, posebno pred sam početak prvenstva što nam je potpuno narušilo koncepciju i izgradnju tima. Međutim mi ćemo da se izborimo sa tim problemom vrlo brzo i dok to ne bude, imati ćemo oscijlacija, ali bodove moramo uzimati”

Stadion Tušanj i navijači su ponovo pokazali da igraju veliku ulogu na ukupan ambijent i predstavu fudbalera.

“Mi smo potpuno svjesni imena kluba kojeg imamo, tradicije i očekivanja navijača. Pokušat ćemo na najbrži mogući način da uspostavimo sinergiju i da navijačima damo ono što očekuju. Istovremeno pozivam na malo strpljena iz razloga što ništa ne može da se napravi preko noći , izgradnja tima je dug proces a mi ćemo to pokušati raditi na najbrži mogući način i morat ćemo da istovremeno ganjamo igru, način igre i da osvajamo bodove jer su nam bodovi prijeko potrebreni da bismo ostvarili svoje ciljeve”, izjavio je Zlatan Nalić.

Kada je u pitanju igrački kadar Slobode, Nalić ističe da još uvijek nisu kompletirane sve pozicije te da će se raditi na pojačanjima.

“Jučerašnja utakmica bila je jako dobar pokazatelj da su nam potrebna još tri ili četiri igrača kako bismo bili konkuretni i ravnopravni protivnici stoga uprava intezivno radi na tome da se naš trenutni igrački kadar pojača.”