Napad na Bošnjake u Bratuncu: Šta je MUP RS-a poduzeo povodom napada na povratnika Beriza Merdžića?

Povratnik u Bratunac Beriz Merdžić je u nedjelju navečer dao izjavu u tamošnjoj policijskoj stanici, a nakon što je prijavio još jedan u nizu napada na njega i njegov ugostiteljski objekat “Korzo”.

Kontaktirali smo Policijsku upravu Zvornik, u čijoj nadležnosti je i Bratunac, želeći saznati šta su poduzeli povodom ovog slučaja.

– Policijska stanica Bratunac 29.07.2023. godine zaprimila je prijavu lica B.M. iz Bratunc, da lice M.L. iz Bratunca u svom ugostiteljskom objektu konzumira alkohol sa još jednim nepoznatim licem, a koji se nalazi pored ugostiteljskog objekta vlasništvo lica B.M., navodeći da se obratilo iz razloga da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Policijski službenici PS Bratunac su izašli na lice mjesta i obavili razgovor sa licem B.M., dok lice M.L. nisu zatekli na licu mjesta. U toku je dalji rad po prijavi prilikom čega policijski službenici PS Bratunac. preduzimaju sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja događaja i utvrđivanja činjeničnog stanja.

Takođe, policijski službenici PS Bratunac su u prethodnom periodu postupali po prijavama lica B.M., te u vezi s tim protiv lica M.L. iz Bratunca podnijeli četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i nadležnom Sudu podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjena tri prekršaja iz oblasti javnog reda i mira – navedeno je u odgovoru Faktoru iz Policijske uprave Zvornik.