Nasljednik Ratka Mladića tvrdi da njegovom ocu slabi srce

Zdrvstveno stanje ratnog zločinac Ratka Mladića, koji u Hagu složi doživotnu kaznu zatvora, sve je gore, tvrdi njegov sin Darko Mladić.

Darko Mladić ističe da je ljekar koji liječi njegovog oca isti onaj koji je ranije liječio i ratnog zločinca Slobodana Miloševića.

“Od jeseni, kada je bila velika kriza i kada smo mislili da neće preživjeti, nakon borbe od dva mjeseca, uspjeli smo dovesti naše ljekare da ga pregledaju. Nakon toga je promijenjena terapija i uspio je prebroditi tu situaciju. Malo se oporavio, u nekim dijelovima čak i značajno. Ali od zime, njegovo srce slabi. To nas najviše zabrinjava”, izjavio je Darko Mladić.

Dodaje da je snaga srca došla na donju granicu te da će ponovno angažovati tim kardiologa i pulmologa. Planiraju također zatražiti dokumentaciju od Tribunala kako bi se posavjetovali s ljekarima koji su tamo liječili Ratka Mladića.

Podsjetimo, Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (MTPI) je u junu 2021. godine potvrdio doživotnu zatvorsku kaznu Ratku Mladiću za njegove zločine počinjene tokom ratova od 1992. do 1995. godine.