Navijači Ajaxa se protive dolasku Sneijdera u klub: On je presona non grata

Legendarni nizozemski nogometaš Wesley Sneijder dijete je Ajaxa.

U slavnom amsterdamskom klubu je započeo karijeru i punih pet godina je nastupao za prvi sastav Kopljanika sve dok 2007. nije otišao u Real.

Kasnije je igrao u Interu, s kojim je osvojio Ligu prvaka, Galatasarayu i Nici, a karijeru je završio u Kataru. Premda je bio ikona Ajaxa, navijači mu nikako ne mogu oprostiti što se prije tri godine oprostio od nogometa tako što je u Utrechtu organizirao oproštajnu utakmicu iako nikad nije igrao za tu ekipu.

U nizozemskim medijima spominje se Sneijderov povratak u klub u svojstvu trenera u stručnom stožeru, a F-Side, tvrda jezgra navijača, objavio je u priopćenju na Instagramu da je mogući dolazak legende apsolutno nepoželjan.

“Da odmah razjasnimo: ova budala nije dobrodošla u naš klub. Prije više od tri godine smo mu jasno stavili do znanja da je persona non grata. Ovo se ne odnosi na nekoliko patetičnih godina, kao što su njegova dva propala braka, već zauvijek. Wesley, čak i da je jedan posto svih glasina o tvom povratku u Ajax točan, onda još više pokazuješ da si idiot. Čak i da je istina, ti si šizofreničar”, pišu oni.

F-Side smatra neprihvatljivim da Ajax pregovara sa Sneijderom. “Naravno, postoji situacija koju osuđujemo: dolazak ovog gada. Sjajni trener Ajaxa Rinus Michels je jednom rekao: ‘Nogomet je rat.’ Ako dođe Sneijder, onda će biti rat”, najavili su.