Navijači poznatog argentinskog kluba oružjem prijetili fudbalerima

Navijači poznatog argentinskog kluba Velez Sarsfield napali su oružjem igrače nakon njihovog poraza u nedjelju od Huracana.

Utakmica u kojoj je u nedjelju Velez Sarsfield poražen od Huracana ujedno je bila i oproštajna utakmica urugvajskog braniča Diega Godina koji je nakon nje objavio da odlazi u igračku penziju.

Kada se ekipa vratila u svoj trening kamp na stadionu Villa Olimpica nekoliko sati nakon utakmice, igrače su u zasjedi dočekali navijači kluba. Lokalni mediji izvijestili su da su igrači odlučili ne podnijeti prijavu policiji, ali su pozvani da daju izjave u sklopu istrage, a trener Sebastian Mendez obavijestio je direktore da se ekipa neće vratiti na trening dok se igračima ne zagarantuje sigurnost.

“Stigli smo (na stadion) kako bismo uzeli svoje automobile i otišli kući. Izašli smo i bio je mrak kada su naišli automobili ‘Barra Brave’. Bilo ih je vjerovatno pet ili šest”, izjavio je za ESPN napadač Gianluca Prestianni.

“Udarili su me dva puta po licu dok su me držali za jaknu. Bio sam previše uplašen, a moji saigrači nisu htjeli ići kući da ih neko ne bi pratio. Čak su jednom od njih rekli: ‘Izađi iz auta ili ću te upucati dvaput u noge”, rekao je 17-godišnji napadač, dodavši da ga taj incident tjera na razmišljanje o ostanku u klubu.

Prijetnje je dobio i bivši stoper Boca Juniorsa Leonardo Jara.

“Stali su automobilom ispred mene, htjeli su da izađem iz svog i rekli da će me upucati u noge”, izjavio je Jara za lokalni radio.

Napadač Santiago Castro i defanzivac Francisco Ortega također su bili uključeni u incident.