Nevjerovatne cijene karata za Messijev debi u dresu Inter Miamija

Inter Miami je jučer predstavio Lionela Messija. Argentinska superzvijezda priključit će se ekipi kroz nekoliko dana i započeti s radom u MLS franšizi, s kojom je dogovorio suradnju do kraja 2025. godine. Bilo je problema s njegovim predstavljanjem jer je na Floridi trajala velika oluja, pljuštalo je te je puhao jak vjetar.

Navijači Miamija i Messijevi fanovi po tom su nevremenu stajali izvan stadiona i čekali da počne ceremonija predstavljanja, koja je pomaknuta za nekoliko sati dok oluja ne prestane. Skandirali su Messijevo ime dok je padao pljusak. Objavljeno je da će Messi debitovati u petak u utakmici Leagues Cupa, takmičenja u kojem jedni protiv drugih igraju klubovi iz SAD i Meksika.

Ulaznice su jučer puštene u prodaju, a prosječna cijena iznosi 450 eura. Najskuplje ulaznice prodaju se po basnoslovnih 100.000 eura!

Messi se, podsjetimo, u ovom prijelaznom roku povezivao s više klubova nakon što je kao slobodan igrač napustio Paris Saint-Germain. Spominjala se mogućnost njegovog povratka u Barcelonu, ali i odlazak u Saudijsku Arabiju odakle su mu nuđene stotine miliona eura. Odluku o dolasku u SAD donio je zbog porodice.

Južna Florida je kulturološki vrlo bliska Latinskoj Americi pa će se Messijevi osjećati kao kod kuće, a istaknuo je i kako mu se sviđa što u SAD postoji ipak nešto manji medijski interes za nogomet i što neće biti pod pozornosti na kakvu je navikao u Evropi.