Nihad Aličković: Vlada RS je Vladi FBiH opalila šamarčinu. Vi ste neodgovorna banda

Vijeće ministara nije izglasalo odluku o proglašenju Dana žalosti u cijeloj državi nakon što je došlo do stravičnih likvidacija u Gradačcu, dok je Vlada RS odlučila 16.08. proglasiti Dan žalosti.

Vlada FBiH se danima nije oglašavala, a nije ni proglasila danas Dan žalosti. Posjetimo, danas je posljednji ispraćaj Nizame Hećimović.

Vlada RS: Kod nas je u srijedu Dan žalosti zbog tragedije u Gradačcu

Još uvijek je nejasno zašto se baš 16.08. proglašava Danom žalosti.

Vijeće ministara nije proglasilo Dan žalosti zbog Gradačca

Jedan od onih koji je prokomentarisao potez Vijeća ministara, Vlade RS, ali i Vlade FBiH je osnivač pokreta “AntiDayton” Nihad Aličković.

Mišljenja je da je Vlada RS “opalila šamarčinu” Vladi FBiH, ali i narodu u FBiH.

Njegov post prenosimo u cjelosti.

“VLADA TZV RS PROGLASILA DAN ŽALOSTI, pa bilo to iz kurtoaze ili ne, bilo iz nekih drugih razloga ili ne, ali oni su to uradili i to su uradili prije Vlade tzv. federacije i prije Vijeća ministara BiH‼

Dakle manji tzv. entitet je ponizio veci tzv. entitet, i to veci tzv. entitet u kojem se odigralo krvavo kolo Sulejmanović-. Manji tzv. entitet je požurio i opalio vam šamarčinu i vama u Vladi nama kao narodu, jer ste vi neodgovorna banda koja NEMA OSJEĆAJ ODGOVORNOSTI!

Jesu li javne zabave i koncerti i javna dešavanja razlog tome, ne zanima me, niti me interesuje, samo znam da sam vam zahvalan što pokazujete koliko n osluškujete puls građana i koliko nemate osjećaja za bitne stvari.

“GOSPODO” NAUČITE ŠTA JE OSJEĆAJ ODGOVORNOSTI!

Na sve to, dozvolili ste sebi da vam na stol dođe PRIJEDLOG HDZ-a o proglašenju Dana žalosti!

JA DA SE PITAM JA BIH PROGLASIO DAN ŽALOSTI ZBOG VAS”, kaže Aličković.