NiP Stari Grad traži pojačanu intervenciju policije u ovoj općini uoči referenduma

Narod i pravda Stari Grad poziva Policijsku stanicu Stari Grad na pojačane preventivne mjere s ciljem zaštite sigurnosti građana i službenih lica općine i održavanja javnog reda i mira uoči zakazanog referenduma opoziva načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

“Današnji verbalni napad i prijetnje upućene sekretaru mjesne zajednice S.Dž. prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka na terenu, najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da reagiraju i procesuiraju počinioce”, poručuju iz NiP Starog Grada.

Ističu, potom, kako napadi, zastraživanja i prijetnje ne smiju biti sredstva koja imaju za cilj onemogućavanje sprovođenja referenduma za opoziv načelnika Hadžibajrića koji će biti održan u nedjelju, 23. jula.

“Općinska organizacija Narod i Pravda gaji iskren odnos prema stvarima i događajima i nikad se neće libiti da kritikuje, ali i da zaštiti one koji zakonito rade svoj posao”, dodaju u saopćenju.

Za kraj, Narod i Pravda Stari Grad izražava punu podršku državnim službenicima i namještenicima u savjesnom, stručnom i nepristranom obavljanju poslova u skladu sa zakonom i drugim propisima.