NLO iznad Slovenije? Pilot: Prema nama blješti jaka svjetlost

Pilot putničkog aviona u subotu je na nebu iznad Slovenije imao neobičan susret koji nije mogao objasniti pa je za pomoć pozvao kontrolu leta.

“Imam jedno neobično pitanje, ali postoji li možda neki vojni avion na približno 40 ili 50 milja od nas na poziciji jedan ili dva sata”, upitao je u subotu popodne pilot putničkog aviona kompanije TUI Airways kontrolu leta.

Avion, koji je u 15:45 poletio s aerodroma East Midlands u Velikoj Britaniji na putu za grčki otok Rodos, našao se tog popodneva pod snopom jake svjetlosti. Pilot tu pojavu nije mogao objasniti pa je zatražio pomoć kontrole leta misleći da bi u pitanju mogla biti neka vojna letjelica.

Međutim, kontrolor leta nije imao nikakve informacije o vojnim avionima na toj poziciji, a ono što je pilot opisao teško bi se moglo povezati s nekom ovozemaljskom letjelicom.

“Trenutno prema nama blješti snažno svjetlo. Upravo prije nego što sam vam se javio je svjetlilo prema nama, a onda naglo nestalo pa počelo treptati. Potom je to svjetlo skakalo okolo po nebu da bi opet počelo neprestano svijetliti”, ispričao je pilot kontroloru.

Snimku njihova razgovora objavio je portal 24ur.com.

Upravo se prošle sedmice tema NLO-a našla u najvećim svjetskim medijima zbog odbora američkog Kongresa koji je saslušavao nekoliko svjedoka, među njima Davida Fravora, bivšeg zapovjednika mornarice, koji je ispričao svoj slučaj iz 2004. godine koji je sličan ovom slovenskom.

I tada se objekt koji je primijetio kretao na način koji je zbunio pilote, a američka vojska slučaj je potvrdila tek 2019. godine, dvije godine od objave snimke.

“Tehnologija s kojom smo se suočili bila je daleko bolja od svega što smo imali, imamo danas ili želimo razviti u sljedećih 10 i više godina”, rekao je Fravor tijekom saslušanja.