Novi detalji hapšenja policajaca, traga se za Mustafom Karamujom

Svih 16 policajaca Policijske stanice Kakanj koji su uhapšeni juče u akciji “Meta dva” danas će biti predati Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, a još uvijek se traga za Mustafom Karamujom, za kojeg se smatra da je bio organizator grupe, potvrdio je za “Nezavisne” Elvedin Fišek, portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a.

Kako je kazao, oni su još uvijek u fazi predaje Kantonalnom tužilaštvu, koji će najvjerovatnije odrediti prijedlog za određivanje pritvora prema Općinskom sudu u Kaknju.

“Nakon toga će oni biti sprovedeni do Općinskog suda, koji će u konačnici odlučiti o tome. Policijski službenici će biti predati Kantonalnom tužilaštvu, a nad ostalima, koji nisu policijski službenici, izvršena je kriminalistička obrada, i oni neće biti predati Tužilaštvu, već su samo ispitani u svojstvu osumnjičenih i neće biti lišeni slobode”, rekao je Fišek.

U ovoj akciji su lišeni slobode: Hrustanović Almir, Drenić Ilija, Čolak Fadil, Aždajić Marko, Ljubović Haris, Spasojević Saša, Delić Nermin, Musić Belmin, Kristić Dragan, Muflizović Haris, Bisić Vedin, Zaimović Mirza, Kovač Senad, Hrustanović Amer, Delić Sifet, Lušija Eldar i Amidžić Alem.

Podsjećamo, riječ o akciji borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a akcijom je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih su 16 policijski službenici.