Novi optimizam u Tuzli nakon odlaska Wizz Aira

Nakon gašenja baze Wizz Aira na Aerodromu Tuzla, postojala je velika zabrinutost u vezi s budućim letovima. Međutim, nova nada se pojavila nakon što je direktor crnogorske aviokompanije Air Montenegro, Mark Anžur, najavio svoj dolazak u Tuzlu radi pregovora o potencijalnim letovima ove kompanije iz ovog grada, javio je Zamaaero.

Odlazak Wizz Aira je ostavio Aerodrom Tuzla u teškoj situaciji s drastičnim smanjenjem broja linija, ali Air Montenegro vidi priliku za saradnju na ovom tržištu. Iako je Montenegro Airlines imao kratku liniju Tuzla-Beč, Air Montenegro se nada uspostavljanju uspješnih letova iz Tuzle.

Ipak, postoje izazovi. Air Montenegro trenutno nema dozvolu za obavljanje letova iz Bosne i Hercegovine (BiH AOC) i nije kompanija Europske unije, što može predstavljati administrativne prepreke. Uprkos skeptičnim procjenama za linije Tuzla-Podgorica ili Tuzla-Tivat, dolazak direktora Anžura u Tuzlu budi optimizam među lokalnim vlastima i putnicima.

Sastanak između predstavnika Aerodroma Tuzla i Air Montenegra zakazan je kako bi se razmotrile mogućnosti suradnje. Tuzla se nada da će ovaj susret polučiti pozitivan rezultat i otvoriti nove perspektive za zrakoplovne veze iz ovog grada.