Novi Pazar predstavio najveće pojačanje u historiji kluba

Seydouba Soumah je novi fudbaler FK Novi Pazar, potvrdio je srbijanski superligaš, koji je Gvinejca predstavio kao svoje najveće pojačanje u historiji.

Soumah je regionalnoj javnosti poznat po epizodi u dresu Partizana, a igra na pozicijama ofanzivnog veznog i krilnog fudbalera.

U Novi Pazar dolazi iz FC Kuwait iz Kuvajta. Svojevremeno najskuplje pojačanje Partizana karijeru je počeo u fudbalskoj školi Ajaxa.

Pored Partizana, Soumah je u Evropi nastupao još i za Slovan iz Bratislave, odakle je i došao u Humsku u transferu vredom 1.650.000 eura, a još je branio boje i slovačke Nitre, Maccabija iz Haife i Al Quadsie iz Kuvajta.

U svojoj bogatoj karijeri fudbaler iz Gvineje ima skoro 40 utakmica u evropskim takmičenjima, a za Partizan je nastupao na 78 mečeva i zabilježio 19 golova i 17 asistencija.

Za reprezentaciju Gvineje odigrao je 37 utakmica i postigao 9 golova.

“Angažovanjem Sume FK Novi Pazar ističe ambicije da ove sezone napravi još veći uspjeh a to je da pored plasmana u play off pokuša da se plasira u neko evropsko takmičenje, koje mu je prethodne sezone za malo izmaklo”, poručuju iz FK Novi Pazar.