Obustava saobraćaja u tri sarajevske ulice, razlog – koncert Hanke Paldum

Saobraćaj u dijelovima ulica Avdage Šahinagića, Obala Isa-bega Ishakovića i Šeher-Ćehajina čikma bit će potpuno obustavljen danas od 19 sati do ponedjeljka, 31. jula do 00.30 sati, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Saobraćaj će potpuno biti obustavljen u ulicama Obala Isa-bega Ishakovića na dijelu od raskrsnice sa mostom Tabaci do raskrsnice sa ulicom Šeher – Ćehajina čikma, Šeher – Ćehajina čikma na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Isa-bega Ishakovića do raskrsnice sa ulicom Avdage Šahinagića te ulicom Avdage Šahinagića na dijelu od raskrsnice sa ulicom Franjevačka do raskrsnice sa ulicom Šeher – Ćehajina čikma.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta Hanke Paldum s Orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a na Trgu Prve brigade policije piše RadioSarajevo.

Koncert se održava u organizaciji JU “Bosanski kulturni centar KS” u okviru Festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a KS.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjedonosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Ministarsto saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Fudbalskom klubu Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Patriotske lige – obilaznica pored Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, od ulice Patriotske lige do ulice Betanija, radi provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice danas, 30. jula 2023. godine, u vremenu od 18:00h do 23:00h.

Privremena izmjena režima saobraćaja se sastoji od potpune obustave saobraćaja u ulici Patriotske lige – obilaznica pored Olimpijskog stadiona od ulice Patriotske lige do ulice Batanija za sva vozila osim za vozila pod pratnjom, vozila policije, vatrogasnih vozila i vozila medicinskih službi, odnosno drugih komunalnih službi u funkciji građana.

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja u vrijeme obustave jeste ulica Betanija, i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige (krak pored Zoološkog vrta Pionirska dolina).