Od 1. do 31. augusta sarajevska policajca Aldina bit će raspoređena u PU splitsko-dalmatinsku, PS Makarska

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i ove godine učestvuje u projektu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske „Sigurna turistička destinacija“. Riječ je o dugogodišnjem projektu kojeg Ravnateljstvo policije, u saradnji s brojnim partnerima, institucijama i policijskim organizacijama iz različitih zemalja svijeta, provodi od 2006. godine.

U periodu od 1. do 31. augusta, policijska službenica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo bit će raspoređena u PU splitsko-dalmatinsku, PS Makarska.

Policijska službenica Samouk radit će redovne policijske poslove i zadatke, naročito u slučajevima ostvarivanja komunikacije i u savjetodavnom smislu o načinu postupanja s državljanima Bosne i Hercegovine, te pružanju podrške i pomoći ukoliko to bude potrebno.

Projekt ima za cilj održavanje najvišeg nivoa sigurnosti za vrijeme turističke sezone, a usmjeren je primarno na zaštitu i sigurnost gostiju.

Ove godine u projektu učestvuju 22 policijske organizacije iz 19 zemalja, s ukupno 100 policijskih službenika i službenica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)