Od 1. septembra put kroz Stolac prema Neumu trebao bi biti još lakši

Svi radovi na izgradnji obilaznice će biti kompletirani do 31. augusta 2023. godine te se ne očekuje nikakvo prolongiranje rokova

Od 1. septembra put kroz Stolac prema Neumu trebao bi biti još kvalitetniji, najavljuju iz Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine.

“Trenutno se izvode radovi na izgradnji obilaznice Stoca koja će omogućiti nesmetano odvijanje prometa za sve kategorije vozila. Projekat obuhvaća izgradnju tri kružne raskrsnice (rotori), izgradnju mosta preko Bregave i 1,7 km ceste.

Svi radovi na izgradnji obilaznice će biti kompletirani do 31. augusta 2023. godine te se ne očekuje nikakvo prolongiranje rokova.

Izgradnja ove obilaznice omogućit će neometano odvijanje prometa za sve kategorije vozila što trenutno nije moguće budući da se promet do sada odvijao kroz Grad Stolac i nije bio dozvoljen za vozila iznad 3,5 tona – kazali su za Faktor u JP Ceste FBiH.

Radovi na izgradnji magistralne ceste M17.3 Neum – Stolac, dionica Stari Neum – Drenovac u dužini od 36,5 km kompletirani su i završeni u junu 2022. godine.

Ukupna vrijednost ovog projekta, uključujući sredstva budžeta Vlade FBiH, vlastita sredstva JP Ceste FBiH te kreditna sredstva i troškove eksproprijacije iznosi 96.523.354,33 KM.