Odbijen pritvor Damiru Kusturi i Arnu Vojinkoviću

Damiru Kusturi i Arnu Vojinkoviću Općinsku sud u Sarajevu je odbio odrediti pritvor kojeg je zatražilo Kantonalno tužilaštvo KS.

Njih dvojica su lišeni slobode u nastavku FUP-ove akcije “Pub”, saznaje Crna hronika.

Slobode su lišeni zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Razbojništvo”, “Otmica” i “Laka tjelesna povreda”.

Podsjećamo, u akciji “Pub” su lišeni slobode Amir Adilović, Edin Neretljak i Antonijo Jovanović zbog krivičnog djela “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Od Amira, Edina i Antonija oduzeti skupocjeni automobili, droga i oružje

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu slobode su lišene tri osobe inicijala E.N. (1985.) A.J. (1984.) i A.A. (1984.), te su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine na sedam lokacija, za koje je utvrđeno da koriste ove osobe.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge amfetamin, oružje, skupocjeni automobil, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period, vršili nabavku opojne droge koju su zatim skrivali, pakovali i prodavali krajnjim korisnicima, kojom prilikom su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.