Oglasili se iz Alme Ras: Neizvjestan opstanak pogona s 52 uposlenika

Bh. kompanija susreće se s izazovima koje je pogodilo i globalno tržište, saopćeno je nakon informacije da 52 radnika ostaju bez posla u pogonu u Bosanskom Petrovcu

Usljed pada potražnje, odnosno inflacije na glavnim tržištima, u zapadnoj Evropi gde Alma Ras najviše posluje, došlo je do neizvjesnosti opstanka pogona u Bosanskom Petrovcu, gdje radi 52 uposlenika.

Za sada, uposlenici iz ovog pogona u radnom odnosu ostaju do 1. septembra, a do tog perioda iskoristit će godišnji odmor. Kako navode iz kompanije Alma Ras, tačnu informaciju o prekidu ili nastavku rada će imati do kraja augusta. Čelni ljudi ove kompanije trenutno su u kontaktu s poslovnim partnerima i nastoje naći rješenje.

Bh. kompanija u problemima: Otkazi za 50 radnica nakon godišnjih odmora

Ukoliko dođe do zatvaranja, Alma Ras će ispoštovati sve zakonske obaveze prema radnicima i dobavljačima, bez izuzetka.

Perspektiva Alma Ras

„Perspektiva poslovanja Alma Ras i saradnja s trenutnim partnerima je stabilna. Ostali proizvodni kapaciteti i djelatnosti kompanije nastavljaju s neometanim radom. Smatramo da je ova situacija privremena i da ćemo uspjeti ispregovarati s postojećim i potencijalnim kupcima povećanje obima posla“, stav je Uprave kompanije Alma Ras.