Oglasio se MUP KS: Uhapšen pijani vozač Mercedesa koji je udario dvije osobe koje su se sunčale

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su saopćili detalje događaja na Ilidži kojom prilikom su jučer povrijeđene dvije osobe, od kojih jedna teže.

Povrijeđeni su se sunčali na travnjaku, kad je na njih naletio Mercedes. Vozač je uhapšen i utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola.
Jedna osoba teže povrijeđena

– 04.08. 2023. godine oko 15: 30 sati- na neuređenoj travnatoj površini pored rijeke Žeijeznice, ulica Hrasnička cesta bb općina llidža, došlo je do povrijeđivanja dvije osobe, na način da ih je udarilo, krečući se unazad, putničko motorno vozilo marke Mercedes, kojim je upravljao M. E., rođen 1970. godine, iz Ilidže.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu utvrđeno je da je J. H., rođena 1962. godine,iz llidže, zadobila teške tjelesne povrede, a da je M. Dž., rođen 1952. godine, iz Švedske, zadobio lakše tjelesne povrede – saopćeno je iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilastva Kantona Sarajevo, nakon čega je u 16:15 sati, zbog sumnje da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda, iz člana 172. stav 1. KZ-a F BiH i laka tjelesna povreda iz člana 173. stav 1. te izazivanje opće opasnosti, iz člana 323. KZ-a F BiH, lišen slobode vozač M. E. kod koga je testitanjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Zadržan u službenim prostorijama

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja naprijed navedenih krivičnih djela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)