Oglasio se Pepco: Hoće li finansijske poteškoće većinskog vlasnika uticati na poslovanje kompanije

Nakon informacija o bankrotu vlasnika Pepcoa, oglasili su se iz ove kompanije

Dana 26. jula 2023. godine smo obaviješteni o finansijskim poteškoćama „Steinhoff International Holdingsa“, kako bismo spriječili dalje špekulacije, obavještavamo Vas da stanje „Steinhoff International Holdingsa“ neće uticati na poslovanje „Pepco N.V.“. Grupa” (PEPCO), naveli su iz ove kompanije.

Kompanija PEPCO posluje već nekoliko godina kao nezavisna, uspješna kompanija sa vlastitim financiranjem i jakim bilansom odvojenim od Steinhoff International Holdingsa.

U julu 2023. godine, kompanija PEPCO je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19,3% uz konstantan rast, dostigavši ​​4,2 milijarde eura.

Kompanija PEPCO, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspjeh i nastavit će ga ostvarivati ​​uz veliku podršku naših vijernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja. U junu 2023. godine grupa je uspješno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 miliona eura, što je naišlo na veliko interesovanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude.

Nakon uspješnog izdanja obveznica, PEPCO je dobio pozitivne ocjene od tri vodeće rejting agencije – Fitch, S&P i Moody’s, koje su zabilježile snažno poslovanje i zdrav organski profil rasta – kao rezultat programa razvoja lanca trgovina, obima i atraktivnosti ponude, u segmentu vrijednosti.