Oluja pravi haos po Srbiji: Nevrijeme se premješta po svim dijelovima zemlje

Jaka oluja pogodila je Srbiju u poslijepodnevnim satima, a prvi na udaru bili su zapadni dijelovi zemlje. RHMZ (Republički hidrometeorološki zavod) iz sata u sata izdavao je najnovija upozorenja za one dijelove zemlje koji su sljedeći na udaru, upozoravajući građane na snažno nevrijeme koje se približava.

Oluja nije zaobišla ni druge zemlje u regionu. Još jučer je napravila haos u Sloveniji, a danas su se olujni oblaci nadvili nad cijelim regionom. Najviši stepen upozorenja na jako nevrijeme i dalje je bio na snazi kako za Sloveniju, tako i za Hrvatsku, dijelove Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Vlasti su bile na oprezu, a građani su se pripremali za moguće probleme.

Beograd je danas bio jedan od najpogođenijih gradova, zahvatila ga je snažna oluja praćena olujnim vjetrom, obilnim padavinama i gradom. Kiša je nastavila padati i u večernjim satima, a pojedini dijelovi grada bili su poplavljeni.

Nevrijeme je ostavilo duboke tragove u glavnom gradu Srbije. Velika šteta nanijela je infrastrukturi, posebno trafostanicama i distribuciji električne energije. Hiljade domaćinstava ostalo je bez struje.

U dijelu Beograda, konkretno u Bloku 61, situacija je bila dramatična. Stanari zgrada opisivali su prizore kao iz horor filma, gdje je olujni vjetar i grad pretvorio dan u noć za samo desetak minuta.

Ne samo u Beogradu, već i u drugim dijelovima Srbije, stanovnici su se suočavali s olujnim uvjetima. U Nišu je kiša počela padati, a u drugim regijama očekivali su se snažni pljuskovi s grmljavinom i jakim vjetrom.