Općina Centar obezbijedila kombi prijevoz umjesto kosog lifta na Ciglanama

Uprava Općine Centar obezbijedila je stanarima kombi prijevoz umjesto kosog lifta na Ciglana dok je on u kvaru. Povodom obustave rada kosog lifta na Ciglanama, a kako bi olakšala građanima komunikaciju, Općina Centar stavlja na raspolaganje besplatan kombi prevoz koji će saobraćati od polazne stanice u Ulici Husrefa Redžića (ispod nadvožnjaka) do završne stanice kosog lifta u Ulici Dajanli Ibrahim-bega.
Kombi će svakog radnog dana od 7:30 do 17:30 sati i vikendom od 8 do 14 sati svakih 15 minuta biti na raspolaganju stanovnicima, a prolazit će ulicama Husrefa Redžića, Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega. Ovaj prijevoz koji je obezbijedila Općina Centar je privremenog karaktera i bit će u funkciji dok se ne obave potrebne popravke i provjeri da svi sigurnosni sistemi funkcionišu u skladu sa propisima vertikalnog transporta.

Da podsjetimo, kosi lift na Ciglanama trenutno je izvan funkcije zbog hitnih sigurnosnih mjera koje moramo poduzeti na rekonstrukciji lifta kako bismo osigurali potpunu zaštitu pri prijevozu. Ovim putem vam se zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju u vezi sa novonastalom situacijom.