Općina Jablanica prekida bilo kakvu saradnju sa opasnim gazdom Amirom Džafićem

Nakon što je Bosnu i Hercegovinu potresao slučaj iz Jablanice gdje je vlasnik hotela brutalno pretukao svoju djelatnicu, danas se oglasio i načelnik Jablanice Damir Šabanović.

On je najooštrije osudio nasilje te najavio kako će preispitati bilo kakav oblik suradnje s poslodavcima koji omolažavaju svoje radnike i provode nasilje nad njima.

“Nasilje nikad i ni u kojem obliku ne smije i ne treba postojati, a odgovor na njega mora biti brz i oštar. Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužiteljstvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila”, napisao je Šabanović.

“Kao načelnik Općine pobrinut ću se da Općina Jablanica u razdoblju ispred nas preispita bilo kakvu suradnju s poslovnim subjektima koji pored omalovažavanja radnika i njihovih prava provode i fizičko nasilje nad njima. Zaštita ljudskih i radničkih prava je temeljna vrijednost i ovakvo ponašanje u 21. stoljeću je neprihvatljivo. Našoj sugrađanki želim brz i uspješan oporavak”, poručio je načelnik Jablanice.

Enisa Klepo: Svaka ‘muzika’ bi završila tučnjavom. Pretukao je i gosta. Probala sam se braniti, no on ima preko stotinu kila…”