Otkrivene nove laži: Beogradski mediji već godinama objavljuju lažnu fotografiju prognanih Srba iz “Oluje”

Nisu samo organizatori obilježavanja 4. augusta u Prijedoru, Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u operaciji “Oluja”, napravili skandal objavivši fotografiju na kojoj je Bošnjakinja Sabina Mujkić iz Žepe sa bebom tokom napuštanja ove enklave u ljeto 1995. godine, a ne neko od srpskih izbjeglica.

Velika obmana javnosti! Dodik i Vučić postavili sliku Sabine Mujkić iz Žepe i predstavili je kao progon Srpkinje

Istu fotografiju, ovaj put kao dio kolaža, objavio je beogradski Telegraf.rs u tekstu objavljenom 4. augusta 2020. s naslovom “Dani srpskog stradanja koje Hrvatska već 25 godina slavi kao pobjedu: Godišnjica operacije ‘Oluja’”.

Podsjetimo, nakon skandala u petak u u Prijedoru oglasilo se Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite bosanskohercegovačkog entieta Republika Srpska saopćivši “kao nehotičnu i nenamjernu grešku, i to profesionalne agencije iz Srbije”, prenosi Faktor.

Sinoć su se oglasili iz Agencije “Pozitiv” iz Beograda preuzevši punu odgovornost za, kako su rekli, “nenamjernu grešku prilikom izrade multimedijalnog sadržaja” za potrebe obilježavanja 28 godina “Oluje” u petak, 4. augusta, u Prijedoru i uputila izvinjenje svima kojima je time nanesena šteta i bol.