Otkriveni detalji sukoba u Bayernu: Sane rasistički vrijeđao Manea

Sadio Mane i Leroy Sane potukli su se u aprilu nakon poraza Bayerna od Manchester Cityja (0:4) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Bayernov tandem se fizički sukobio u svlačionici Etihada, a završilo je tako što je Mane udario Sanea šakom u glavu. Na kraju sezone Mane je otišao u saudijski Al Nassr za godišnju plaću od 22 miliona eura, a njegov menadžer Bacary Sare ispričao je njihovu verziju priče sukoba na Etihadu.

“Puno toga pogrešnog je rečeno i napisano o onome što se dogodilo. To su prljave stvari njemačkih medija koji su se udružili sa Saneom kako bi oblatili Sadija. Između ostalog, laž je da je Bayern kaznio Manea s 500.000 eura zbog incidenta. Svatko ko ima dovoljno znanja o evropskom nogometu zna da je Leroy Sane vrlo arogantan tip te da je Sadio Mane sve suprotno, mirna osoba.”

“Sane je rasistički vrijeđao Manea. Nakon toga je Mane nakon poraza od Manchester Cityja u svlačionici prišao Saneu, a ovaj ga je udario šakom u usnicu pa su morali intervenirati ostali igrači. Na koncu se Sane izvinio Maneu zbog incidenta. Zašto? Zato što je znao da je on taj koji je zaj…o.”