Pešić ostao bez još jednog igrača: Preležao je tešku bolest, jedva se spasio

Selektor Srbije Svetislav Pešić otkrio je u intervjuu koji je objavio Košarkaški savez Srbije da na Mundobasketu neće moći računati ni na Alena Smailagića.

Ranije je ogroman broj igrača Srbije otkazao nastup za reprezentaciju, a Smailagića, košarkaša Partizana, u timu neće biti nakon što je preležao tešku bolest.

“Odlično smo radili. Momci su uložili puno entuzijazma, koncentracija je dobra, puno smo razgovarali, fali nam, naravno, finalizacija onoga što smo prošli kroz trening. Odigrali smo četiri utakmice, što je bilo dosta dobro, slijede još tri. Očekujem da nas publika protiv Portorika podrži i da nam da ‘vjetar u leđa’, jer je Portoriko ekipa koja igra potpuno drugačije od evropskih ekipa sa puno kontri i zonskom odbranom. Zato nam je ova utakmica mnogo značajna. Poslije idemo u Šenžen gdje ćemo odigrati još dve pripremne utakmice, pa let za Manilu, gdje ćemo možda odigrati još koju trening-utakmicu sa nekom od reprezentacija iz drugih grupa”, rekao je Pešić.

Što se tiče zdravstvenog biltena, Pešić je potvrdio da među Orlovima neće biti Alena Smailagića, koji je preležao tešku bolest i drastično smršao.

“Dosta smo dobro. Stefan Jović se priključio, njegovo iskustvo i sigurnost znači ovom mladom timu. Čekamo ga da dođe do fizičke spreme potrebne za Svjetsko prvenstvo. Sreća pa iamo dosta dobar medicinski tim, pa da kasnije sve može da bude u našim rukama. Neke igrače nisu zaobišle povrede. Jaramaz je morao ranije da završi. Na Smailagića ne možemo da računamo. Imao je teško oboljenje, jedva je uspio da se spasi, izgubio je šest-sedam kilograma. Trifunović nosi povredu. Započne, ali ne može da nastavi. Žao mi je, jer su dobri momci, ali očekujemo da dobiju šansu ukoliko se plasiramo na Olimpijske igre”, dodao je Pešić.

Sastavu se priključio mladi Nikola Topić, MVP Evropskog prvenstva u Nišu za igrače do 18 godina.

“Divan dečko, zaslužio je da bude ovdje među najboljima. Uči i pomaže starijima. Tu je da se kali”, zaključio je Pešić.