Pojačanje na Pecari: Šaravanja se vratio u Široki Brijeg

Ivan Šaravanja novi je igrač NK Široki Brijeg, zvanično je večeras potvrđeno s Pecare.

Dvadesetšestogodišnji defanzivac u matični klub dolazi kao slobodan igrač nakon što je prethodnu sezonu odigrao u dresu Akritas Chlorakas FC u najelitnijem rangu kiparskog nogometa.

Rođeni je Širokobriježanjn potpisao za Plavo-bijele do ljeta 2025. godine i nosit će dres s brojem 3.

Upravo s tim brojem na leđima prošao je kompletnu školu nogometa NK Široki Brijeg.

“Nakon sedam i pol godina provedenih u inozemstvu, radujem se povratku u matični klub u kojem sam prve nogometne korake napravio kao sedmogodišnjak. Nadam se kako ću svojim karakterom, znanjem i igračkim iskustvom opravdati povjerenje svoga kluba i očekivanja svih naših navijača”, rekao je Šaravanja koji vjeruje kako s novim suigračima može ostvariti zapažen uspjeh u novoj sezoni.

Prvo seniorsko iskustvo stekao je u dresu HNK Brotnjo Čitluk. Svojim marljivim radom, voljom, željom i vjerom u uspjeh u zimu 2016. godine čitlučke Bare zamijenio je austrijskom nogometnom pozornicom.

Njegovu kvalitetu prva je prepoznala FC Flyeralarm Admira. Za bundesligaša iz Beča, koji je devet puta bio prvak Austrije, igrao je za drugu ekipu, a zatim je u ljeto 2018. godine prešao u redove SK Austria Klagenfurt.

U novoj sredini igrao je najbolji nogomet u dosadašnjoj karijeri. U dresu bundesligaša iz Klagenfurta, u prvom i drugom rangu austrijskog nogometa, upisao je 94 nastupa, postigao četiri pogotka i dodao dvije asistencije.

Nakon šest i pol godina provedenih u Austriji, na ljeto prošle godine prešao je u redove tada novoga ciparskog prvoligaša iz Pafosa, odakle i dolazi na Pecaru.