Poluvrijeme u Beču: Austrija napada, ali Ćetković drži Borac u životu

Na poluremenu utakmice drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu između Austrije i Borca rezultat je 0:0.

Početak utakmice donio je malo uzbuđenja, ali bez većih opasnosti po oba gola. U sedmoj minuti nakon prekida Tabaković je pogodio za vodstvo Austrije, ali je njegov gol poništen radi ofsajd pozicije.

Nakon sjajnog kontra napada u 19. minuti jedan igrač Cortres je zatresao mrežu Austrije, ali je gol poništen radi prethodnog ofsajda Jove Lukića.

Dvije minute poslije nakon ubačaja sa desne strane, Jukić je pokušao, ali je Ćetković lagano uhvatio loptu. Opsadno stanje je bilo pred golom Borca, Austrija je na sve načine pokušala zatresti mrežu bh. tima, imali su nekoliko prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Sjajnu priliku imala je Austrija u 31. minute nakon prekida, ali je Ćetković odbranio dva vezana udaraca Tabakoviću i Hollandu.

Deset minuta poslije Cortes je imao odličnu priliku, ali je lopta nakon njegovog šuta završila preko gola. U prvoj minuti sudijske nadoknade Kvržić je šutirao sa distance, ali je golman odbranio njegov udarac, samo minut poslije i Blagaić je pokušao, ali je ponovo golmana Austrije bio siguran.