Poluvrijeme u Mostaru: Velež za osam minuta postigao tri gola

Na poluvremenu utakmice prvog kola Premijer lige BiH između Veleža i Zvijezde 09 rezultat je 3:0.

U četvrtoj minuti nakon presinga Veleža Anđušić je ukrao jednu loptu uposlio Krajnca koji je odlično šutirao, ali mu je Jelovac odbranio ipak lopta je ponovo došla do Krajnca koji ni iz drugog pokušaja nije uspio zatresti mrežu Zvijezde 09.

Pet minuta poslije ponovo je Alen Krajnc imao dobar pokušaj, ali je lopta ovaj put otišla pored gola. Tridesetak minuta poslije dvije velike prilike imao je Velež preko Milinarića i Anđušića, ali je Jelovac dva puta sjajno intervenisao.

Opsadu golu Zvijezde 09 Velež je krunisao golom u 19. minuti susreta, nakon ubačaja Krajnca, loptu su nakratko izbili defanzivci Zvijezde 09, ali je Šturm onda sjajno šutirao iz voleja sa vrha šesnaestrca i tako matirao Jelovca za 1:0.

Tri minute poslije Džafić je pokušao sa distance, međutim lopta je završila preko gola.

Velež je uduplao prednost u 25. minuti, Oreč je sjajno ubacio, a Anđušić sjajni udarcem savladao Jelovca.

Dvije minute poslije još jedna lopta u mreži Zvijezde 09, Krajnc je uspio ukrasti loptu odbrani tima iz Etno sela Stanišića i postići gol.

Na isteku tridesetog minuta Džafić je pokušao nakon ubačaja sa lijeve strane, međutim lopta je otišla preko gola.

Igrao se 33. minuti kada je Zvijezda 09 imala prvu priliku na utakmicu, nakon greške odbrane Veleža lopta je došla do kapitena Matića, koji na kraju nije uspio savladati Hadžikića.

Tri minute poslije Anđušić je pokušao sa distance, ali nije bilo opasnosti po gol Jelovca.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 3:0 za Velež.