Podsjećamo, krvavi pir koji je u petak u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović, rezultirao je sa tri ubijene i tri ranjene osobe. Monstrum je prvo brutalno pretukao svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a zatim je usmrtio hicem iz pištolja. Čin ubistva uživo je prenosio na društvenoj mreži Instagram. Nakon toga u centru grada usmrtio je Denisa Ondera, a zatim u u porodičnoj kući i njegovog oca Đengiza Ondera.

– Za sada se niko nije javio da preuzme tijelo, ni porodica, a ni Grad Gradačac. Urađena je obdukcija i tijelo je spremno za ukop. Ostaje samo da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop, a nakon toga tijelo preuzima onaj ko će obaviti sahranu – kaže Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra Tuzla.

On dodaje da tijelo može ležati duže vrijeme, ali da svaki dan iziskuje troškove.

– Komemorativni centar Tuzla na sebe ne može preuzeti obavezu ukopa. Pored pitanja troškova, radi se o osobi koja nije građanin Tuzle, a mi imamo veliki problem s grobnim mjestima u Tuzli. Sutra ću se najvjerovatnije pismeno obratiti nadležnima u Gradačcu, jer se radi o građaninu te općine – zaključio je Latifagić.