Potpisan ugovor o sufinansiranju između Ministarstva kulture i sporta KS i Odbojkaškog saveza BiH

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda  potpisao je ugovor o sufinansiranju s predsjednikom Odbojkaškog saveza BiH Milutinom Popovićem, saopćeno je danas iz Službe za protokol i press KS.

Magoda je izrazio zadovoljstvo što je resorno ministarstvo izdvojilo novčana sredstva koja će pomoći Odbojkaškom savezu BiH da stvori uslove za nesmetan odlazak i predstavljanje naše države na predstojećem Europskom prvenstvu. Naime, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je po drugi put osigurala svoje mjesto na smotri najboljih reprezentacija u Europi. 

“Želimo puno sreće i uspjeha našim reprezentativkama na ovom prvenstvu. Naše odbojkašice će zasigurno dati sve od sebe da u što boljem svjetlu predstave našu državu i ostvare zapažen rezultat na ovoj smotri najboljih odbojkašica Europe”, rekao je Magoda, dodavši kako će Kanton Sarajevo nastaviti podržavati vrhunski sport i sve ono što ima značaj za Bosnu i Hercegovinu. 

Popović je zahvalio ministru na podršci i izdvojenim sredstvima kojima su stvoreni najbolji uslove za nesmetan odlazak ženske odbojkaške reperezentacije BiH na ovo veliko takmičenje. 

Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2023. će se održati od 15. augusta do 3. septembra u četiri zemlje: Belgiji, Estoniji, Njemačkoj i Italiji. 

Naše odbojkašice u skupini B prvu fazu takmičenja će igrati u Italiji. Prva utakmica ženske odbojkaške reprezentacije BiH je na rasporedu 16. augusta, a snage će odmjeriti sa reprezentacijom Švicarske, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA)