Potresna ispovijest supruge koja je izgubila svog Samira: “Ni auto ne mogu registrovati jer ne poznajem “nikakvu tetu” u općini”

Petak 5. maj 2023. godine desila se još jedna tragedija i to ispred tržnog centra FIS u Vitezu. Kako doznajemo muškarac je doživio infarkt i preminuo na licu mjesta. Kako doznaje naš portal poznat je i identitet nastradalog muškarca, riječ je o Samiru Spahiću iz Zenice.

Muškarac preminuo na parkingu FIS-a u Vitezu: Zeničanin doživio infarkt

Advija Bajrambašić-Spahić je prije 3 mjeseca izgubila svog supruga Samira.  Ova samohrana majka zbog birokratije i državnih procedura, već mjesecima “ganja” papire, papire koji će joj olakšati bar koliko toliko život nakon tragedije koju je zadesila njihovu porodicu piše Crna-Hronika.

“Čitam… ministrica Turković i kompanjia putovali na Bali, Maldive i potrosili su tačno 1.468.910 KM. Evo, sad će 3 puna mjeseca kako sam ja postala samohrana majka koja nije uspjela da se pomakne sa mrtve tačke.

Prvo sam “sama” morala ganjati privatnike da mom mužu izmire neuplaćeni staž od prije 5-6 godina a uz to radi se o milionskim kompanijama. Molila, svađala se, prijetila.. Al đaba dok se tamo nekom Midi nije dig’o 😪

Nisam prikupila papire za penziju (jer svakih 7 dana neki novi papir fali).

Ne mogu doći na red za ostavinsku raspravu a samim tim ni raspolagati nikakvim zajedničkim sredstvima, registrovati auto, jer ne poznajem “nikakvu tetu” u općini da mi to malo pogura.

Ne mogu naplatiti od banke troškove oko dženaze jer moram imati rješenje o ostavinskoj raspravi. Ja imam platu, radim, ne išćem ni od kog, guram….

Ali……. zamilite da sam domaćica, sa dvoje-troje djece koju treba opremiti u školu, nahraniti, obući.. Mislim da bi već kopala po kontejnerima ili uzela štrik pa se objesila jer ne vidim drugog izlaza. I onda čujemo : ubio se otac, bacila se majka…..

Haram vam bio svaki vaš ovakav postupak i ponižavanje majki, žena, penzionera, rudara…… Samo se vi kupajte, dabogda se i u džehenemu kupali.” – izjavila je Advija Bajrambašić-Spahić

Bisera Turković (SDA) na svoja službena putovanja u 2022. godini potrošila 1.468.910 KM