Potvrđen: Načelnik PU Jajce Bare Pršlje pretukao službenika Esada Hodžića

Prije nekoliko dana se bahatio i prijetio po Facebooku a sad traži zaštitu jer se bojiMUP Srednjobosanskog kantona potvrdio je na upit Faktora da im je u petak, 28. jula prijavljen fizički napad na Esada Hodžića, šefa Odsjeka administracije u PS Jajce, od načelnika PU Jajce Bare Pršlje.

Kako su naveli u odgovoru na naš upit, u petak, oko 16.10 u PS Jajce je pristupio Hodžić i prijavio napad.

– Odmah po zaprimanju prijave on je upućen na liječnički pregled u DZ Jajce. Rad po prijavi i rasvjetljavanju ovog događaja su preuzeli policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a. U rad po ovoj prijavi također je uključen Odjel za profesionalne standarde – naveli su iz MUP-a SBK.

 

Kako smo jučer objavili, Hodžić je prijavio Pršlju da ga je u petak, između pola 10 i 10 sati, u svojoj kancelariji fizički napao, a nakon što je njihov zajednički poznanik došao da prijavi Hodžića da mu je sakrio neku dokumentaciju i “na njega vršio pritisak da kuću uvakufi Islamskoj zajednici”.

Hodžić je danas podnio i prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Travniku, jer je, kako nam je kazao jučer u razgovoru, “dobio određene informacije da se u MUP-u sve pokušava zataškati”.