Predložen pritvor Saši Kresojeviću u čijem su Audiju pronašli kilogram kokaina

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je određivanje pritvora Banjalučaninu Saši K. (33) koji je uhapšen 1. avgusta oko 21 sat u ovom gradu kada je u njegovom “audiju”, kako je saopćeno iz policije, pronađeno više od kilogram kokaina.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo. O pritvoru će odlučiti Osnovni sud Banja Luka.

Iz policije su ranije saopćili da se S. K. sumnjiči za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droga, a da je prilikom pretresa oduzeto vozilo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Kako saznajemo, riječ je o Saši Kresojeviću, momku koji od ranije nije poznat policiji.

(FOTO) Priveden nepoznati diler Saša Kresojević sa 1.1 kilogramom droge: Policija mu oduzela i skupocjeni Audi

Po svemu sudeći, Kresojević je samo “mula”, odnosno prevozio je kokain za veće dilere.

– Osumnjičenom se stavlja na teret da je 1.8.2023. godine od njemu poznate osobe, radi stjecanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno radi prodaje kupio, držao i prenosio drogu kokain ukupne bruto mase 1.105,94 grama, na način da ju je sakrio u vozilo marke audi, u posebno izrađen skriveni prostor, a pronađena je dan kasnije prilikom pretresa navedenog vozila od policijskih službenika – saopćeno je danas iz banjalučkog tužilaštva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Pakovanje kokaina je nađeno u pripemljenom spremniku ispod mjenjača auta. Vrijednost oduzete droge i automobila procjenuje se na oko 65.000 eura.

Policija zaplijenila kilogram kokaina vrijednog 65.000 eura