Predloženo odigravanje All-Star utakmice između američke i saudijske lige

Nekadašnji reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država i trenutni stručni komentator MLS-a Taylor Twellman predložio je odigravanje All-Star utakmice koju bi igrale zvijezde američkog i saudijskog nogometa.

Nakon što je ove godine Lionel Messi prešao u SAD, a njegov vječiti rival Cristiano Ronaldo u Saudijsku Arabiju, interes za ove dvije lige je dodatno porastao u svijetu. Njihove transfere pratile su brojne nogometne zvijezde, a to se posebno odnosi na saudijski nogomet, prenosi Klix.

Bivši reprezentativac SAD-a Taylor Twellman predložio je odigravanje All-Star utakmice između zvijezda MLS-a i saudijske Pro lige te će se zalagati da se ona i održi. Smatra da bi utakmica privukla milione gledatelja širom svijeta.

“Znate koja bi sljedeća All-Star utakmica trebala biti odigrana? Zvijezde iz Saudijske Arabije i zvijezde iz MLS-a. Trebalo bi se igrati u Rose Bowlu i imali bi posljednji put Messija protiv Ronalda. Želim se pozabaviti tom temom jer je zaista zanimljiva za obje lige”, navodi Twellman.

Teško je prognozirati ko bi imao bolji tim. Na prvu, čini se da je to saudijska Pro liga jer u svojim redovima ima neuporedivo veći broj zvijezda koje su se etabilirale u evropskom nogometu. Međutim, MLS kao polazna tačka sasvim sigurno ima više kvaliteta u domaćem šampionatu od igrača iz Sjeverne Amerike, nego što to mogu pružiti sami Saudijci.

Utakmica bi sasvim sigurno imala svoje gledatelje, ali saudijski nogomet još uvijek ne privlači toliko pažnje gledalaca širom svijeta.