Prodaje se hrvatski trgovački lanac s 1136 trgovina

Nakon što su, kako prenosi Jutarnji.hr, prema pouzdanim informacijama, početkom godine za konzultanta izabrali poljsku podružnicu JP Morgana, a potom angažirali još jednu savjetodavnu tvrtku, u rujnu je trebao započeti ‘exit‘ poljskog private equity fonda Enterprise fund VII iz maloprodajnog lanca Studenac.

No budući da zasad nitko od postojećih maloprodajnih lanaca koji posluju u Hrvatskoj nije pokazao interes za preuzimanje Studenca te nije realiziran exit istog poljskog fonda iz Intersporta, Jutarnji navodi da dobro upućeni u ovaj proces procjenjuju da se ipak neće pokretati formalan proces izlaska Enterprise fund VII iz Studenca nego će se nastaviti razgovori s mogućim investitorima. Tek kad budu imali nekoliko ili barem jedan ozbiljan iskazan interes, doći će i do formalnog pokretanja exita. Investitora će potražiti među alternativnim ulagačima.

Michaeł Kędzia, partner u Enterprise Investorsu odgovoran za Studenac, kratko je za Jutarnji komentirao da trenutno nemaju planove za izlazak iz vlasničke strukture Studenca.

– Jako smo zadovoljni dosadašnjim poslovanjem i fokusirani smo na daljnji rast poslovanja – rekao je Kędzia.

Upravo zbog angažiranja JP Morgana za konzultantske usluge, kao potencijalni investitori navode se ponovno private equity fondovi, neki maloprodajni lanci s istoka ili čak iz Azije, te netko kome trgovina prehrambenim proizvodima nije ‘core business‘, uz zaključak da velikog exita neće biti već će se čekati iskaz interesa nekoga od novih igrača na tržištu.