Proglašena krivom za uznemiravanje supruge svog ljubavnika putem eksplicitnih poruka

U nedavnoj sudskoj presudi, Kristina (30) je proglašena krivom za nametljivo ponašanje prema supruzi i ocu njezinog ljubavnika. Kristina je priznala da je prošle godine u Zagrebu učestalo slala eksplicitne poruke ženi svog ljubavnika, uključujući uvrede, prijetnje i neprimjerene fotografije. Njeno ponašanje izazvalo je osjećaj straha i uznemirenosti kod žene i djece, te je za to osuđena na godinu dana uvjetnog zatvora. Presuda je nepravomoćna, a Kristina ima pravo na žalbu.

Prema izvještaju sa portala Danica.hr, Kristina je u svojim porukama ženi svog ljubavnika brutalno vrijeđala njezin izgled i nazivala je pogrdnim imenima. Dodatno, slala joj je prijeteće poruke, čak najavljujući “III. svjetski rat”. Njezino zlonamjerno ponašanje nije stalo samo kod toga; fotografije pornografskog sadržaja s ljubavnikom također su poslane supruzi, dodatno pojačavajući osjećaj uznemirenosti kod žrtve.

Napadi Kristine nisu se zaustavili na žrtvinom suprugu. Ona je također uznemiravala i članove njezine porodice, nazivajući sebe suprugom, te slala poruke njezinoj sestri i ocu.

Tokom istrage, Kristina je priznala sve svoje postupke, te se pravdala time da je ljubavnik otac dvoje djece koju nikada nije priznao niti plaćao alimentaciju za njih. Uprkos priznanju, sud je donio odluku da je njezino ponašanje neprihvatljivo te je osuđena na godinu dana  zatvora.

Njezina situacija kao samohrane i nezaposlene majke može dodatno utjecati na ishod žalbe. S obzirom na težinu njenih djela i njihove posljedice, ostaje vidjeti hoće li sudski sistem odlučiti o eventualnom pooštravanju ili smanjenju kazne.