Prošao težak period: Slaviša Radović dobio spor protiv bivšeg kluba

Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine objavio je danas da je dobio nekoliko sporova u korist bh. fudbalera.

Kako je saopćeno, u cjelosti je dobijen spor u korist igrača Sarajeva Slaviše Radovića, koji se vodio protiv latvijske Liepaje.

U ovom klubu je Radović bio odstranjen iz ekipe i prošao je težak period, ali sada je pravda zadovoljena.

“U cijelosti smo dobili spor u korist igrača FK Sarajevo Slaviše Radovića, protiv bivšeg kluba iz Latvije (Liepaja).

Zabilješke suda koristit ćemo za buduće slučajeve igrača, s obzirom na to da se praksa iz ovog spora široko može premijeniti.

Igrač je imao vrlo težak period u pomenutom, bio je suočen sa treniranjem odvojeno od ekipe, te raznim potezima kluba, koje su za cilj imale štetu da nanesu igraču. Uspjeli smo u namjerama da zaštitimo igrača u cijelosti.

Za Edina Murgu dobili smo spor protiv posljednjeg kluba u federalnoj ligi, a mladom dvojcu Tariku Saletoviću i Jasminu Osmiću pomogli smo kako bi prijevremeno dobili raskide ugovora sa Slobodom.

Igrači su sretni i zadovoljni, te se zahvaljuju Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH na pomoći i podršci. Vodite i vi brigu o vašim karijerama u pravo vrijeme. Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju”, saopćeno je iz Sindikata.