Pudar: Jako sam zadovoljna rezultatima u proteklom periodu, četvrto mjesto na SP je znak da sam u svjetskom vrhu

Lana Pudar, naša olimpijka i najbolja bh. plivačica, posjetila je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Mostarka je u “krovnu kuću sporta” stigla sa trenerom Damirom Đedovićem, a domaćin im je bio predsjednik OKBiH Izet Rađo, prenosi Faktor.

Lana je u prethodnom periodu ostvarila niz vrhunskih međunarodnih rezultata. Tri zlatne medalje i oboreni rekordi na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu, četvrto i deseto mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Japanu, A norma za Olimpijske igre Pariz 2024, učinili su ponosnim sve stanovnike Bosne i Hercegovine, a posebno sportsku zajednicu.

Tokom razgovora sa predsjednikom OKBiH dr Rađom, Lana je prenijela utiske dosadašnjih rezultata i aktivnosti, te naglasila značaj kontinuirane, dugogodišnje podrške Olimpijskog komiteta BiH koja je od posebnog značaja u predolimpijskoj godini.

Rađo je istakao da OKBiH prati sjajne nastupe Lane i njenog tima i da će u maksimalnom kapacitetu podržati sve njihove napore i snove.

U narednom periodu Lanu očekuju pripreme, a zatim i nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, od 4. do 9. septembra 2023. godine, a domaćin prvenstva je Netanya (Izrael).

“Jako sam zadovoljna rezultatima u proteklom periodu. Četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu je znak da sam u svjetskom vrhu. Naročito je to sada bitno u predolimpijskoj godini. Sada slijedi ciklus priprema, zatim Svjetsko juniorsko prvenstvo, a nakon toga još jače pripreme za Pariz”, poručila je Lana Pudar, naglasivši kako se osjeća ugodno u krovnoj kući bh. sporta.