Real Madrid zbog povredu Ardu Gulera neće registrovati do polusezone

Turski nogometaš Arda Güler (18) stigao je u Real Madrid kao velika nada. Kraljevski klub platio ga je 20 miliona eura prema Transfermarktu, ali smatra se da je ta cijena možda i dvostruko veća kad se pribroje bonusi. No talentirani veznjak nije imao sreće.

Povrijedio je koljeno na pripremama te postoji velika mogućnost da neće moći uopće nastupati u prvom dijelu sezone. Kako piše Mundo Deportivo, najbolje što se sad može dogoditi je da ode na operaciju koljena i oporavi se u rekordnom roku od tri mjeseca. U tom bi slučaju trebao biti spreman do novembra za debi u Realu.

Postoji i realističan scenarij po kojem bi se od dosta teške operacije oporavljao pet mjeseci, što znači da neće moći igrati u prvom dijelu sezone. U takvom scenariju ga Real ne bi ni registrirao za prvi dio sezone, već tek za drugi.

Arda je stigao iz Fenerbahcea uz vrlo velika očekivanja. Momčad Reala je u reizgradnji, senatori polako odlaze, a nastoje ih naslijediti mlađi igrači, među kojima su Camavinga, Bellingham, Tchouameni, Endrick te Arda Güler, koji bi trebali biti temelj novog Reala. Očekuje se i dolazak velike zvijezde Mbappea, na kojeg Real računa da će biti glavna zvijezda kluba u narednih 10-ak godina.