Rendulić: Ne idemo na Island čuvati rezultat, želimo aktivnom igrom pobijediti

Fudbaleri Zrinjskog putuju na gostovanje Breidabliku na Island, a uoči leta izjavu za medije dao je trener Krunoslav Rendulić.

Prvak Bosne i Hercegovine je prošle sedmice u Mostaru razmontirao Breidablik i slavio sa 6:2, te će revanš trećeg pretkola Evropske lige biti čista formalnost, iako je Rendulić, očekivano, oprezan.

“Ništa nije gotovo. Pred nama je još 90 minuta, imamo veliku prednost, ali treba to odbraniti. Idemo aktivnom igrom izboriti pobjedu, ne idemo tamo čuvati rezultat”, poručio je Rendulić pred put.

Očekuje drugačiji meč nego u Mostaru.

“Sigurno će biti drugačija utakmica. Veliki zaostatak je pred Breidablikom i oni će pokušati sve od prve minute da ga anuliraju. Na nama je da odgovorimo izazovima i da se vratimo s pozitivnim rezultatom i prolaskom u grupnu fazu”, istakao je Rendulić.

Igrat će se u drugačijim uslovima. Temperatura će biti značajno niža nego u Mostaru, a i teren je s vještačkom travom.

“To im sigurno pogoduje. Ne toliko ni niska temperatura, koliko vještačka podloga. Imat ćemo dva treninga na njoj i vjerujem da ćemo se adaptirati”, rekao je Rendulić i zaključio:

“Svi su spremni. Nemamo nikakvih problema u odnosu na prošlu utakmicu. Atmosfera je sjajna i nadam se da će takva biti i nakon utakmice.”

Utakmica se igra u četvrtak od 19.30h, a prijenos je na Areni Sport.