Rendulić: Treba pošteno reći da je Slovan za nijansu bolji, nismo imali agresivnost

Zrinjski drugu godinu zaredom ispada od Slovana iz Bratislave, ali za razliku od prošle godine ovaj put ostaje u Evropi.

Slovan iz Bratislave nastavlja svoj put u Ligi prvaka nakon dvije teške i dramatične utakmice sa Zrinjskim. Prvak BiH uspio se u uzvratu u Bratislavi vratiti iz skoro bezizlazne situacije. Ali, nakon što se od 0:2 vratio to 2:2 to mu ipak nije bilo dovoljno za prolaz.

Ipak je na koncu presudila ona prva i gol Sharanija Zuberija u Mostaru za 0:1 Slovana. To Zrinjski nije uspio nadoknaditi.

“Kada se zbroje obje utakmice treba pošteno reći da je Slovan bio za nijansu bolji protivnik”, rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić nako uzvratne utakmice, prenosi Bljesak.

“Na ovom nivou moraš imati agresivnost i parirati u duelima, a mi to nismo imali. Izuzetno smo loše otvorili utakmicu, nismo ni počeli, a već smo bili u zaostatku. Nismo parirali ni u duelu ni agresiji i tek nakon 0:2 smo krenuli kako smo trebali od početka. Zabili smo dva gola, ali nije bilo dovoljno”, dodao je.

Od tri primljena gola Zrinjski je dva primio nakon prekida i to je nešto što Rendulića brine.

“Golovi padaju svakako, pa i iz prekida. Onaj gol iz Mostara neću komentirati, sve je rečeno, a ovi u Bratislavi su čista odgovornost obrambenih igrača”.

Rendulić je dodao kako Slovan nije ista ekipa s Weissom i Kuckom i bez njih, ali i pohvalio svoje igrače na obje utakmice.

“Treba pohvaliti momke koji su odigrali hrabro, pogotovo tih zadnjih 15-20 minuta. Da je bila još koja minuta, ne kažem da bi zabili i treći gol, ali stavili bi ih pod još veći pritisak i bila bi još veća nervoza”.

Zrinjski ostaje na međunarodnoj sceni, ali seli u Evropsku ligu gdje će igrati protiv, navjerovatnije, islandskog Breidablika.

“Imamo još minimalno četiri utakmice. Nadam se da ćemo prikazati igru kao onu nakon 0:2 zaostatka, a ako tako bude vjerujem da ćemo preskočiti idućeg protivnika”, zaključio je Krunoslav Rendulić.