Samba u Višegradu: Drina potpisala ugovore sa čak četvoricom Brazilaca

Drina HE iz Višegrada potpisala je ugovore sa četvoricom Brazilaca, koji će naredne sezone nositi dres Višegrađana i nastupati u Drugoj ligi RS, grupa “Istok”.

Prošle godine desetoplasirani tim prvenstva pojačan je trojicom fudbalera u veznom redu, te jednim napadačem, a ugovori su, kako su iz kluba istakli, “potpisani u prisustvu predstavnika menadžerske agencije iz Zagreba koja zastupa igrače, prenosi MONDO.

Novi članovi Dine HE su vezisti Silva Leonardo Enrike – Leo, Eduardo Hofman Konborger – Dudu i Paulo Robert, te Andre Žuniori Meurer, koji igra u napadu.

Pomenuti Brazilci već 20-ak dana borave u Višegradu, gdje su uspješno prošli probu i potpisali ugovore sa Drinom HE.

“Momci su u pripremnim utakmicama već pokazali da će uz ozbiljan rad i pristup svakoj utakmici biti veliko pojačanje za naš tim. Nadamo se da će svojim radom i trudom, kao i ozbiljnim odnosom prema dresu našeg kluba, opravdati ukazano povjerenje”, navodi se u objavi višegradskog drugoligaša, uz brazilsku zastavu i poruku na portugalskom jeziku “VAMOS LA PESSOAL”, što je izraz koji se često koristi u Portugalu i Brazilu, a prevodi se kao “Idemo, momci!”